Οχήματα Έρευνας

Ο Karl Benz γοητευόταν απ’ τα διάφορα τεχνολογικά αντικείμενα. Από το 1877 κιόλας, ο Benz, αυτός ο εξαιρετικός μηχανικός, ξεκίνησε να σχεδιάζει στατικές μηχανές εσωτερικής καύσης ως υποκατάστατο της ατμομηχανής. Αλλά σύντομα κατάλαβε ότι αυτές οι μηχανές ήταν κατάλληλες για κάτι παραπάνω από στατική χρήση.

Η ιδέα για το αυτοπροωθούμενο όχημα- το αυτοκίνητο- πήρε μορφή. Ο Benz σύντομα συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν αρκετό, απλά και μόνον, να εγκαταστήσει μια μηχανή σε άμαξα συρόμενη από άλογα και να την ονομάσει αυτοκίνητο. Χρησιμοποιώντας κλασσικές μηχανολογικές μεθόδους, αναγνώρισε τα όρια της υπάρχουσας τέχνης και δημιούργησε καινοτομία στην τεχνολογία: μια οριζόντια, μονοκύλινδρη τετράχρονη μηχανή κινούμενη με βενζίνη, την ηλεκτρική ανάφλεξη, τον συμπλέκτη, το καρμπυρατέρ, το ψυγείο, ένα είδος κιβωτίου ταχυτήτων, ένα διαφορικό για τους δυο κινητήριους τροχούς.

Εξοπλισμένο μ’ αυτά τα εξαρτήματα , το πρώτο όχημα κυκλοφόρησε το 1885 και δεν ήταν απλώς μια τροποποιημένη άμαξα, αλλά ένα ολοκαίνουριο σχέδιο, για το οποίο ο Karl Benz έλαβε μια πατέντα στις 29 Ιανουαρίου 1886.
Αυτό το όχημα ήταν το πρώτο στην ιστορία της Daimler και συγχρόνως, ήταν το πρώτο δοκιμαστικό όχημα στην ιστορία της εταιρείας , αφού οι αιτίες που παρακίνησαν τον Karl Benz να φτιάξει το αμάξι του, παραμένουν αμετάβλητες για κάθε δοκιμαστικό όχημα της Daimler.

Κάθε ένα από αυτά τα οχήματα έρευνας αντιπροσωπεύει μια τολμηρή σκέψη για το μέλλον, συνδυάζει αρκετά τεχνολογικά καινοτομικά επιτεύγματα και τα μετατρέπει σε εμπειρία,  την ίδια δε στιγμή οι τεχνολογίες δοκιμάζονται και παρουσιάζονται στο κοινό. Αυτή είναι η αλήθεια για το όχημα Benz, όπως και για το σημερινό F 500 Mind, το οποίο παρουσιάσθηκε στην Έκθεση Μηχανής στο Τόκιο το 2003 και απέδειξε για μια ακόμη φορά την τεχνολογική υπεροχή της Daimler..

Research Cars

Τα δοκιμαστικά αυτοκίνητα της Daimler

 1969    C 111-I   Μηχανή τριών δρομέων Wankel,πλαστικό αμάξωμα

 1970    C 111-II   Μηχανή τεσσάρων δρομέων Wankel

 1978    Auto 2000  Μείωση κατανάλωσης καυσίμου

1981    NAFA Επιβατηγό όχημα μέσου μεγέθους μικρής εμβέλειας

1991    F 100  Εργοδυναμική, Έλεγχος του περιβάλλοντος

1991    C 112 Δυναμική οχήματος, Ενεργός Έλεγχος Αμαξώματος

1995    Vario Research Car  Μεταβλητές αντιλήψεις οχημάτων, Εργονομία

1996    F 200 Imagination  Οδήγηση μέσω καλωδίου, Σχεδιασμός πιλοτηρίου

1997    F 300 Life Jet  Ενεργός έλεγχος ταχύτητας, Δυναμική οχήματος

2002    F 400 Carving   Δυναμική οχήματος, Ενεργός έλεγχος κλίσης τροχών

2003    F 500 Mind  Σχεδιασμός εσωτερικού, Εναλλακτικό σύστημα  οδήγησης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *